BELGELENDİRME VE DANIŞMANLIKTA KAMPANYA
DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ...?
GSM: 0532 131 55 58 TEL: 0312 328 16 32
CE işareti Nedir Ce Uygunluk Beyanı Ce Sertifikası Ce Belgesi
CE İŞARETİ NEDİR
Ce işareti Ce belgesi Nedir Ce belgesi Nasıl Alınır Veren Firmalar Ce sertifikası Ce Belgesi kim Verir Nereden Alınır Ce Belgesi zorunlumu Ce Danışmanlık
Çeşitli ürünlerin ve fikirlerin piyasaya sürülmesine binaen geliştirilmiş pek çok yürürlük ve standart mevcuttur.Bu standartların başlıca amaçları, üreticinin ve tüketicinin haklarını koruma gayesini gerçekleştirmenin yanı sıra, en akıllıca, verimli ve bütünleşik çözümler dahilinde üretici ve tüketiciyi çeşitli akıllı uyumluluk, yeterlilik ve standartlar vasıtasıyla mevcut yahut yeni ürünlere daha çok alıştırmak ve üretici ve tüketici unsurların belirli bir standarda oturtulmuş mevzuattan fayda etmesini sağlamaktır.
Ayrıca, tüketici ve üretici için, üretilen ürünlerin, standardın kapsamı dahilinde olan vasıflar ile buluşacağının da teminatı olan bu standartların barındırdığı vasıflar, çevreye duyarlılık, doğal tüketim, insan bitki ve hayvana zararsız, ayrıca pek çok riskin göz önünde bulundurularak her tarafın çeşitli olası risklerden muhafazasına dair unsurlardır.Bu mevzuatlardan birisi de CE işaretidir.
Hayatımız boyunca aldığımız ürünlerin pek çoğunda gördüğümüz sembollerden birisidir CE. Çeşit çeşit kartonların, ambalajların arkasında yerini almaktadır. Peki asıl soruya gelinecek olursa, bu CE Belgesi işareti nedir?CE işareti nedir sorusunun başlıca cevabı CE’nin açılımında yatar. CE, “Conformite Europeene” şeklinde iki Fransızca kelimeden oluşur ve Türkçe’ ye tercümesi “Avrupa’ya Uygunluk” şeklindedir.
CE işareti, başlıca Avrupa içerisindeki ürünler olmak üzere, dünyada Ce Belgesi nasıl alınır CE sertifikası almak için başvurmuş ve beklenen standartları temin edebilmeye vakıf olmuş ürünlerin ambalajlarında bulunmakta, ve o ürünlerin Avrupa’ya uygunluk standartları bağlamında yeterliği olduğunu belirtmektedir.
İlk defa 1985 yılında uygulanmaya başlanan bu girişim, aynı zamanda üretici ve tüketici arasındaki zincirin tüm halkalarına dair güvenliği ve kaliteyi temsil eden vasıflardan müteşekkil bir prestijin timsalidir.CE işareti nedir sorusu kendine cevap bulması ardından ne işe yaradığı ise ikincil bir soru olabilir. CE işaretinin gayesi, Avrupa Birliği standartlarınca belirlenmiş Çevre ve Tüketiciyi Koruma Kanunları çerçevesinde geliştirilen hak, özgürlük ve tedbirlerin alındığına dair bir tescil makamının sembolü, ve bu ürünlerin söz konusu standartlara uygunluk gösterdiğinin timsalidir.
Ürünlere dair temel yönergelerin yanı sıra, ürünlerin hangi koşullara ne gibi çözümler temin etmesi gerektiğini ve performans eşiğinin minimum ne düzeyde olması gerektiğini de belirlemek üzere geliştirilen standartlar da CE işaretinin simgelediği unsurlar arasındadır.CE işareti nedir sorularının eksik yahut cevapsız kalmaması açısından değinilmesi gereken noktalardan biri de ise CE işaretinin bir kalite işareti olmadığıdır.
CE işareti, söz konusu ürünün alakalı yönergeler kapsamındaki tüm koşulları temin ettiği, ve bu koşullara uygunluğunun denetlendiğini belirtmektedir. Bir ürünün CE işareti taşımadan, Avrupa Birliği ülkelerine ihracatı hiçbir şekilde söz konusu değildir.Bu yüzden, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler geliştikçe ve ticaret hacmi genişledikçe, CE işareti, Türkiye sınırlarında üretimi gerçekleştirilen ürünler için de neredeyse zorunlu hale getirilmiş bir standart olma yolunda ilerlemektedir.
Ce işareti
CE işareti Yandaki formatta olmalıdır. CE işareti genişletiliyor veya daraltılıyorsa oranlar korunmalıdır.
CE İşareti, ürünün AB’nin Yeni Yaklaşım Direktiflerine uygun olarak üretildiğini ve belgelendirildiğini göstermektedir.Yani ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösteren bir işarettir.
Yeni Yaklaşım direktifleri kapsamındaki bir ürünün, CE İşaretli olarak piyasaya sunulmasından üretici sorumludur.Ancak; eğer üretici ya da üreticinin yetkili temsilcisi Avrupa Birliği içinde değilse, bu sorumluluğu ithalatçı yerine getirmek zorundadır.Bir başka deyişle, ithalatçı ithal ettiği ürünlerin AB normlarına uygun olduğunu garanti etmek zorundadır.